Ana Sayfa EKONOMİ Ne kadar emekli maaşı alırım (4a, 4b, 4c)? SGK emekli maaşı hesaplama...

Ne kadar emekli maaşı alırım (4a, 4b, 4c)? SGK emekli maaşı hesaplama formülü: Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Emekli maaşı hesaplama formülü, robotu ve tablosu 2025 yılına sayılı günler kala sorgulanan konular arasına girdi. 2024 Temmuz ayında yapılan zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 10,500 TL olarak belirlendi.

SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA 

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplamaları, e-Devlet üzerinden veya SGK emekli maaşı sorgulama motoru aracılığıyla yapılabiliyor.

SGK kapsamında sigorta sistemi, 4A, 4B ve 4C olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor. Emekli maaşı hesaplanırken çalışılan sigorta sistemi, ödenen primler, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş gibi faktörler dikkate alınıyor.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4A emekli maaşı hesaplaması için uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girerek, istenen bilgileri doldurmanız gerekiyor. Gerekli bilgiler şunlardır:

T.C. Kimlik Numarası,
SSK Sicil Numarası,
Baba adı,
Nüfus ili,
Doğum tarihi.
Tüm bilgileri girdikten sonra ‘Sorgula’ butonuna basarak emeklilik maaşı hesaplamasını gerçekleştirebilirsiniz.

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

uyg.sgk.gov.tr adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girilip, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4C emekli maaşı hesaplaması için uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına giriş yaparak aşağıdaki bilgileri girmeniz gerekiyor:

Doğum tarihi,
Cinsiyet,
4A çalışma süresi,
Başlangıç ve bitiş tarihi.
Bu bilgileri girdikten sonra, hizmet türünü seçip sayfanın altındaki ‘Hesapla’ butonuna basarak emeklilik maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma gün sayısı, prim ödemeleri ve diğer çeşitli kriterlere göre farklılık göstermektedir. Bu faktörler, emekli maaşının miktarını doğrudan etkileyen önemli unsurlar arasında yer alır.

Kaynak: sozcu.com.tr