Ana Sayfa TEKNOLOJİ Değeri tam 18 sıfırlı: Altından oluşan taş uzayda başıboş dolanıyor

Değeri tam 18 sıfırlı: Altından oluşan taş uzayda başıboş dolanıyor

Asteroit veritabanı Asterank, bilinen en değerli asteroitin yerini tespit etti. Davida adı verilen astroit tozun yanı sıra yanı sıra nikel, kobalt, demir, hidrojen ve altın gibi değerli metallerden oluşuyor. 

ASTROİDİN DEĞERİ 15.000.000.000.000.000.000 DOLAR

Davida, Mars ve Jüpiter arasındaki asteroit kuşağında güneş sistemimizde görüldü.

Astroid yapısında bulunan maddelerden dolayı değerinin 15 trilyon dolar (15.000.000.000.000.000.000$) olduğu belirtildi. 

Değeri ile Davida uzaydaki en değerli astroid oldu.

Uzaydaki en değerli asteroitler sıralamasında ikinci sırada yer alan Chicago yaklaşık altı trilyon ABD doları değeri olmasına rağmen değeri Davida’nın yarısı kadar bile değil. Diğer değerli astroidlerin değeri ise şu şekilde;

3. Asteroit Alauda (5,41 trilyon dolar)

4. Asteroit Diotima (4,24 trilyon dolar)

5. Asteroit Palma (4,07 trilyon dolar)

6. Asteroit Winchester (3,94 trilyon dolar)

Hesaplanan değer, gök cisimlerindeki mineral ve metalik bileşenlerin tahmini oluşumuna dayanıyor. Bu bileşenler sadece altın, platin ve diğer değerli metalleri değil aynı zamanda elmasları ve gübre olarak kullanılabilecek hidrojen, nitrojen veya amonyak gibi değerli bileşikleri de içeriyor.

Mevcut su hidrojen ve oksijene ayrıştırılırsa önemli yakıt üretimi için kullanılabilir.

GÖKTAŞINI ROBOTLAR AYRIŞTIRACAK

Bilim insanlar, endüstri ve dünya çapındaki büyük uzay ajansları, bu değerli maddeleri çıkarabilmenin yolları üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor.

En büyük sorun asteroitlere uçuş süresinin birkaç yıl olması . Bu nedenle uzaydaki hazine sandıklarına yönelik robotik görevler planlanıyor. Robotlar aynı zamanda yatakları kazmak ve onları Dünya’ya geri getirmek için de kullanılabilir.

 

 

Kaynak: sozcu.com.tr