Ana Sayfa EĞİTİM İktidarın ‘imam hatip’ politikası: 50 kişilik sınıflarda eğitime yol açtı

İktidarın ‘imam hatip’ politikası: 50 kişilik sınıflarda eğitime yol açtı

Sınıflardaki öğrenci yoğunluğundan dolayı öğretmenlerin verimli olamadığını belirten Eğitim-İş Elazığ İl Temsilcisi Özgür Şahin, “İmam Hatip ortaokulu ve İmam Hatip liselerinde 15-20 kişilik sınıflarda eğitim yapılırken aynı mahalledeki diğer okullarda 40-50 kişilik sınıflar olabiliyor. Vatandaş çocuklarını imam hatiplere göndermemek için diğer okullara gönderiyor. Onun için okullardaki denklem de bozuluyor” dedi.

40-50 KİŞİLİK SINIFLARDA EĞİTİM

Eğitimde artan sorunlara her gün yenisi ekleniyor. Milyarlarca liralık projelerin yanında birçok okulun imam hatipe dönüştürülmesiyle birlikte çocuklarını imam hatiplere göndermek istemeyen veliler kendi semtlerindeki  okulları tercih etmeyerek başka okullara göndermek zorunda kalıyor. Eğitimde  okullaşma oranının düşük olmasından dolayı öğrenciler 40-50 kişilik sınıflarda ders görmek zorunda kalıyor.

“VELİLER ÇOCUKLARINI İMAM HATİPLERE GÖNDERMEK İSTEMİYOR”

Kentte okulların imam hatipe dönüştürülmesinden dolayı veliler çocuklarını başka okullara kayıt ettirdiğini belirten Eğitim-İş Elazığ İl Temsilcisi Özgür Şahin şu ifadeleri kullandı: 

-Malum bu iktidar imam hatip okullarına diğer okullardan daha fazla önem veriyor. İmam hatip ortaokulu ve imam hatip liselerinde 15-20 kişilik sınıflarda eğitim yapılırken aynı mahalledeki diğer okullarda 40-50 kişilik sınıflar olabiliyor.  

-40-50 kişilik sınıfların olduğu okullarda maalesef verim azalıyor. Öğretmen ne kadar iyi de olsa sınıfların yoğunluğu öğretmenlerin verimini düşürüyor, çünkü öğrencilere yetişemiyor. Mevcut iktidar imam hatip okullarına daha fazla olanak sağlıyor. 

-Elazığ’da çok fazla imam hatip okulu olmasından dolayı dönüştürülmesi gerektiğini düşünen veliler var. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda bir rapor hazırlasa bile  yetkililer imam hatip kapatan kişi olmamak için böyle bir şeye girmiyor. Vatandaş çocuklarını imam hatiplere göndermemek için diğer okullara gönderiyor. Onun için okullardaki denklem de bozuluyor. Sınıflardaki yoğunluğun tam gün eğitime geçilmesiyle ilgisi var Elazığ’da şuan yüzde 15 civarında sabahçı-öğlenci sistemi var geri kalan okullardan ise tam gün eğitim var. 

-Tekli sisteme geçilmesiyle ilgili okullardan herhangi bir altyapı yok bundan kaynaklı onlarca öğrenci bir sınıfta eğitim görmek zorunda kalıyor.

Kaynak: sozcu.com.tr